Festival vědomého rodičovství 2024

Podpora rodiny, vědomé rodičovství, vzdělávání a komunikace

15.11.-17.11.2024 | Olomouc

Více než 25 účinkujících, 3 dny přednášek, workshopů a diskuzí
+dětský koutek, loutkové představení, občerstvení, hudební lázně…

Festival vědomého rodičovství je živý organismus, kterého se můžete stát součástí. Nabízí vám unikátní možnost, jak osvětlit tmavá a i ta nejtemnější, zamlčovaná, bagatelizovaná, ignorovaná či dokonce cenzurovaná témata a oblasti naší společnosti i života každé rodiny, v oblasti rodů, rodin, rodičovství, dětských potíží, výchovy či vzdělávání. Vše během jediného víkendu.

Na co se můžete těšit

  • Alternativní vzdělávací systémy, svobodné školy, domškoláctví, sebeřízené vzdělávání – informace a rady z praxe, zástupci zmíněných přístupů, diskuze, networking.
  • Jak na zdravou, nenásilnou a efektivní komunikaci (nejen) mezi dětmi, rodiči a učitely.
  • Situace v porodnictví, příprava na početí potomků, přirozené porody z pohledu dul a právního systému, informace a rady z praxe
  • Krize identity a pohlaví, gender byznys, chybné studie a nenávratné změny dětí.
  • Digitalizace společnosti a vliv na děti – úskalí, nebezpečí i řešení.
  • Dechová cvičení, extraokulární vidění, hudební lázně.
  • A mnoho dalšího…

Pojďme společně ukončit období, kdy se nejdůležitějším okamžikům a tématům lidského života něvěnuje žádná pozornost.

Festival si přitáhl významné osobnosti, které mají chuť tato témata otevírat, veřejně komunikovat, sdílet a hledat, společně, řešení. Uvědomujeme si, v jak náročné a složité situaci se dnešní rodiče (i ty budoucí) nachází. Jak náročné pro ně musí být zvládnout všechny životní výzvy, aktuální transformační dění a k tomu výchovu svých (a často i nevlastních) dětí. Žijeme v době přechodu, od hroutícího se světa starého, plného již nefunkčních a neplatných modelů, vzorců chování, norem či tabulek, kam se dnešní potřeby lidství prostě nemohou násilím vměstnat. Vývoj vědomí vnímáme, více či méně, všichni. A děti nejvíce.

Co se vzrůstajícím napětím mezi potřebami systému a člověka, mezi rodiči a jejich dětmi, mezi rodem a jeho členy, již na "cestě"?
I tyto zdánlivě neřešitelné konstelace a situace mají velmi jednoduchá řešení:

  • IN-FORM-ovanost (= formovat, utvářet zevnitř ven, z nitra na povrch, přijetím informací)
  • OTEVŘENOST novému, nelpění na starém, na dogmatizmu či fanatizmu
  • MYŠLENÍ (= volný tok, flow) namísto PŘE-MÝŠLENÍ (= zacyklenost)
  • VNÍMÁNÍ CÍTĚNÍM všech informací a energií okolo, ne pouze ROZUMOVÁ analýza
  • ZMĚNA ZPŮSOBU VZÁJEMNÉ KOMUNIKACE
  • ZKUŠENOSTI namísto strachu udělat chybná rozhodnutí
  • PŘÍTOMNOST (= rozbití stresového vzorce z minulých prožitků nebo zaměření se na budoucnost, předsudky, očekávání a zklamávání atd.)
  • ZMĚNA VNÍMÁNÍ ROLE VZTAHŮ, ZVLÁŠTĚ PAK PARTNERSKÉHO VZTAHU
  • ZMĚNA VNÍMÁNÍ DĚTÍ A JEJICH VÝZNAMU PRO SOUČASNOST I BUDOUCNOST
  • ZMĚNA VNÍMÁNÍ SEBE SAMÉHO

Festival se zahájí tématem hodně aktuálním – znaky a důsledky genderové politiky. Někoho toto téma rozčiluje, někoho děsí a pro někoho jde o palčivé téma v jeho vlastní rodině. Pojďme tedy do tohoto vosího hnízda píchnout a čelit všemu, co se vyvalí na světlo. Od pohledu metafyzického, přes čínskou medicínu, psychosomatickou medicínu, dlouhodobé zkušenosti a poznatky ze západního světa, zákonné a morální aspekty až po aktuální aktivity ministerstva školství. Informace, jež se zřejmě jinde nedozvíte…

A potom již budeme v této jízdě pokračovat. Držte si své klobouky vážení účastníci! Čeká na vás jedna zajímavá a potřebná akce za druhou. Přednášky, semináře, prožitkové akce i praktické workshopy:

  • Příprava početí potomků, fenomén neplodnosti, výběr porodnice, přirozená porod po předchozím císařském řezu, práva žen v porodnici, práva dětí v nemocnici, inteligence ženského těla a dělohy, energetický systém žen…
  • Trans-generační přenosy traumatu, vztahové turbulence, dětské potíže, mechanizmus karmy dítěte, somatizace psyché matky na dítě…
  • Alternativní výchova VS stará paradigmata, děti a digitální technologie, krize identity a pohlaví, dětská psychosomatika, děti a práce s dechem, léčení zvukem a frekvencemi, projekt Zachraňme děti, projekt Respektovat a být respektován…
  • Alternativní formy vzdělávání, školský systém VS tzv. svobodné školy, domácí vzdělávání, děti se zvláštními potřebami a péčí, program Výchova a škola bez poražených, regionální svobodné školy, Aliance pro sebeřízené vzdělávání, projekt Důvěřujeme dětem, Gordon Institute CZ, vnější VS vnitřní motivace…
  • Nenásilná komunikace, tělesná Inteligence, vnitřní VS vnější, mužsko-ženská polarita, vědomé rodičovství…
  • Dětský koutek, loutkové představení, catering

Účinkující

Jaroslav Kovanda

Zažil svobodu i těžkosti. Díky tisícům poznaných lidí získal životní zkušenosti, které v knihách nenajdete. Po otevření schopností před 20 lety začal pomáhat lidem s jejich otázkami. Spolu s partnerkou Liduškou nabízí konstelační terapii na téma krize identity a pohlaví.

Alena Šídlová

Alena je certifikovanou průvodkyní terapeutické cesty Rebirthing Breathwork a lektorkou dýchání Buteyko. Zakládá projekt Cesty Autenticity a A.L.A. – Authentic Life Academy. Pracuje s rodiči, dětmi a páry, podporuje je na cestě k opravdovosti a pořádá workshopy a transformační pobyty v ČR i v zahraničí.

RNDr. Helena Kurzweilová

Je objevovatelkou vnitřního světa a používá metodu Marshalla Rosenberga jako kompas k orientaci. Jako kouč, mediátor a lektorka workshopů v Olomouci provází jednotlivce a kolektivy Nenásilnou komunikací. Její cílem je měnit vnímání, odstraňovat konflikty a zlepšovat vztahovou dynamiku ve společnosti.

Ivana Schneiderová

Mámy, tátové, svobodní, všichni kdo chceme, aby se tradiční rodina rozvíjela. Podnikáme aktivity, aby zvítězil zdravý rozum a ne genderová ideologie, kterou je dnešní svět posedlý. Naše práce je postavena na dobrovolnictví, na lásce, úctě k rodině, národu a tradičních hodnotách, které společnost vedou k rozkvětu

Zdeněk Chytra

Místopředseda spolku Tradiční rodina z.s. upozorňuje, že genderová ideologie fyzicky a psychicky poškozuje děti. Zmiňuje historii genderu, chybné studie, legislativní implementace a rámcový vzdělávací program MŠTV.

Lenka Straková

Profesionální dula. Specializuje se na přirozený porod po předchozím císařském řezu, kde dosahuje ,se svými klientkami, úspěšnosti před 94%!

Věra Jedličková

Autorka projektu S právem na život a knihy Znáte svá práva v porodnici?

Josef Šilhan

Člen spolku Tradiční rodina z.s, zkoumá, jak velkým byznysem je transgenderismus.

PhDr. Jana Nováčková, CSc.

Je dětskou psycholožkou s osobním i erudovaným pohledem a patří mezi největší odborné autority na téma respektu. Je autorkou konceptu, knihy a video-kurzu „Respektovat a být respektován“.

Petr Hlávka

Je vysokoškolským pedagogem a publicistou, vystudoval sociologii na Univerzitě Palackého a andragogiku na Masarykově univerzitě. Nyní se akademicky věnuje etickým aspektům léčby genderové dysforie. Ve svých textech se dlouhodobě zaměřuje na sociologii rodiny.

Mgr. Jan Kumstát

Je otcem čtyř dcer a jedním ze zakladatelů ZŠ Labyrint Lhota. Působí jako konzultant pro ScioŠkoly, lektoruje kurzy výchovy P. E. T. a T. E. T., staví systemické konstelace v KVK3 a vede výcviky pro rodiče a pedagogy pod záštitou Gordonova institutu. Když mu chybí děti, vyráží s Vevinou na výpravy.

Leo Vojáček

Leo Vojáček se před 12 lety dostal do světa automatické kresby a duchovních cest. Prošel Akademií vnitřního klidu, hrál na gongy a tibetské mísy, pořádá léčivé Gongové koupele. Absolvoval masérské kurzy a školu Awakening. V Třebíči nabízí individuální i skupinové gongové terapie a hlubokou relaxaci.

Gabriela Ježková

Je pedagogem a zakladatelkou svobodné školy Ježek bez klece v Brně. Spoluzaložila projekty Důvěřujeme dětem, Fórum sebeřízeného vzdělávání a Alianci pro sebeřízené vzdělávání, které podporují autonomii a sebeřízení dětí ve vzdělávacích procesech.

Lucie Černíčková

Zakladatelka a ředitelka školky a základní školy Pippi Punčochaté v Dobromilicích, se s vámi podělí o fungování školy, o jejich principech a zkušenostech s fungováním takové školy v rámci legislativy České republiky. 

Monika Machytková

Je zakladatelkou a ředitelkou mateřské, základní a střední školy waldorfského typu. Účastníkům představí principy fungování této školy, její odlišnosti a to, co může dětem nabídnout v rámci individuálního rozvoje a celostního vzdělávání.

Vendula Báťková

Vendy je energická žena, matka a inspirátorka, která propojuje lidi a místa. Stála u zrodu mnoha komunitních projektů, včetně školy Alma v Chomoutově u Olomouce. Má zkušenosti z různých profesí: učitelka, asistentka pedagoga, poradkyně rané péče. Nyní je ředitelkou ZŠ Alma a lektorkou osobního rozvoje.

Mgr. Šárka Gajdošová

Šárka je psychoterapeutka, supervizorka v pomáhajících profesích a máma tří dětí. Její “čtvrté dítě” je Ostrov pro rodinu – prostor pro podporu zdravého životního stylu a ekologie, přátelské místo pro rodiny, kde se konají workshopy a seberozvojové aktivity.

Mgr. Jan Kršňák

Je zakladatelem projektu Digiděti, v němž pracuje s rodiči, pedagogy, žáky, studenty a těmi, kteří mají zájem zorientovat se v problematice pronikání digitálních technologií do jejich každodennosti. Věnuje se též intuitivní pedagogice a inovativnímu vzdělávání a je autorem knihy Digiděti a spoluautorem knihy Jak se učí živě?

Mária Javorková

Učitelka v mateřské škole a matka dvou dětí. Vystudovala předškolní pedagogiku v kombinaci se speciální pedagogikou. Momentálně působí v podpůrné třídě pro děti se speciálními výchovně-vzdělávacími potřebami. Ráda studuje a zkoumá různé pedagogické a psychologické směry a jejich aplikaci do praxe.

Monika Meliva

Uvolnění traumatických bloků obnovuje životní energii, což může vést i k otěhotnění. Dospělí lidé emočně nezralých rodičů často trpí hněvem, úzkostí a vztahovými problémy. Díky 20 letům praxe jógy a Qigongu pomáhá klientům překonat traumata a fobie a předcházet jejich přenosu na děti.

Michaela Řeřichová a Jiří Košárek

Michaela a Jiří se už téměř 20 let věnují osvětě o svobodě a sebeřízení, podporují odchod z konvenčních systémů a vytváření alternativních struktur. Pořádají akce a publikují texty o sebeřízeném vzdělávání.

David Velčovský

Je výtvarníkem a divadelníkem. Vystudoval Střední uměleckoprůmyslovou školu v Opavě (obor Tvorba hraček a dekorativních předmětů) a JAMU (obor Jevištní technologie). Loutkám se věnuje od svých 10 let a v 15 letech založil své první divadélko. Od roku 2007 organizuje dětský divadelní festival MINITEATRO Havířov.

Marcela Hubáčková

Má 25letou praxi jako pedagog a zkušenosti s domácím vzděláváním vlastní dcery. Poznala bylinkáře, psychology i léčitele a prošla „neléčitelným“. Díky životním výzvám se otevřela změnám a práci na sobě. Nyní sdílí své zkušenosti, pomáhá hledat porozumění a nabízí otevřenou mysl i ve školství či rodině.

Radomír Němeček

Je iniciátorem a spoluorganizátorem festivalu. Ve 30 letech po kolapsu a dlouhé nemoci prošel spirituální transformací. Založil  Centrum pro rodinu a rod, napsal knihu Tajemství rodových linií, vytvořil projekty jako Vzdělávací Centrum Nové medicíny a Akademii vnitřního klidu. Působí jako terapeut, lektor čchi-kungu a průvodce psycho-spirituálními krizemi.

Přijďte s námi otevírat nedostatečně komunikovaná témata, sdílet, diskutovat a hledat společně řešení.

Termín: Od pátku 15.11.2024 v 17:30
do neděle 17.11.2024 18:00 (ukončení oficiální části festivalu)

Místo: Waldorfská základní škola
a mateřská škola Olomouc
Tomkova 420/48, Hejčín, 779 00 Olomouc

Prostor pro odložení svrchního oblečení a obuvi je naproti hlavního vchodu, v prostoru pod schody. Přezůvky sebou! Za cennosti a osobní věci neručíme.

V prodeji pouze 120 vstupenek

Záznam celého programu je nyní možné zakoupit za zvýhodněnou cenu 2200 Kč do konce festivalu.

Nedělní workshop "Čarování dechem" je omezen kapacitou maximálně 10 dospělých + dítě. Doporučujeme se nahlásit ihned po zakoupení vstupenky na info@vnitrniklid.eu.

Festival vědomého rodičovství 2024​

Podpora rodiny, vědomé rodičovství a vzdělávání.

15.11.-17.11.2024

Doporučujeme

Akademie vnitřního klidu
v on-line podobě.

SLEVA 50% pro účastníky festivalu

4 kroky ke svobodě

Online

4 KROKY KE SVOBODĚ

Transformační program ve 4 krocích

Tématické knihy

Další knihy k dostání přímo na festivalu.

Objednávkový formulář

Festival vědomého rodičovství 2024​​

V prodeji pouze 120 vstupenek

Připravujeme nabídku navazujících akcí a tak oceníme vaši zpětnou vazbu.
Budeme rádi za vaše názory, sdílení, podněty či nabídky na info@vnitrniklid.eu.

E-maily někdy spadnou do složky PROMO, HROMADNÉ či SPAM, tak si je raději označte a přesuňte do doručených (ať nepřijdete o své kurzy, další novinky a tipy, které pro vás připravujeme).

Ebook pro rok 2024

Čchi-kung v roce dřevěného draka

Rozbor roku 2024 dle čínské astrologie, medicíny i feng shui. Desítky cviků pro zdraví, stabilizaci těla a mnoho dalšího…